«Oktoberfest στο Ντουμπάι» ετοιμάζουν Γερμανοί επιχειρηματίες

0
3

Σχέδιο μεταφοράς του φετινού Oktoberfest από το Μόναχο στο Ντουμπάι, εφόσον η πανδημία δεν επιτρέψει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διοργάνωσή του στη βαυαρική πρωτεύουσα, έχουν ήδη εκπονήσει Γερμανοί διοργανωτές ανάλογων εκδηλώσεων. Αποστάσεις από τα σχέδια για «γιορτή της μπίρας στην έρημο» παίρνει ο δήμος του Μονάχου.

Όπως επιβεβαιώνει στο περιοδικό Der Spiegel ο διοργανωτής της φημισμένης υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς της Gendarmenmarkt στο Βερολίνο Τσαρλς Μπλούμε, έχει ήδη βρεθεί έκταση 420.000 τ.μ. κοντά στην μαρίνα του Ντουμπάι και οι τοπικές αρχές έχουν ήδη δώσει την συγκατάθεσή τους. Η κατανάλωση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο εντός του ενδεδειγμένου χώρου, ενώ όποιοι μεθύσουν, θα μεταφέρονται στα ξενοδοχεία τους με λεωφορεία και δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην πόλη, «από σεβασμό και στις δύο κουλτούρες». Σύμφωνα με την BILD, το Oktoberfest του Ντουμπάι θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2022, ενώ αναμένεται να κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ στους διοργανωτές του. Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ακόμη ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, ενώ στο εγχείρημα αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια και δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα 'Αντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Λόταρ Ματέους.

Το αυθεντικό Oktoberfest επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στο Μόναχο, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ακύρωσή του. Σύμφωνα ωστόσο με γερμανικά ΜΜΕ, ο δήμος αναμένεται να λάβει την οριστική απόφαση ματαίωσής του το προσεχές διάστημα.

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή πάντως η πόλη ξεκαθαρίζει ότι «το Oktoberfest αποτελεί σήμα κατατεθέν του Μονάχου και πραγματοποιείται αποκλειστικά στο Μόναχο», ενώ τονίζει ότι «τα σχέδια που έγιναν γνωστά για διοργάνωση στο Ντουμπάι δεν γίνονται ούτε για λογαριασμό ούτε με τη συγκατάθεση της πόλης του Μονάχου».