Renault: Μερική διακοπή της παραγωγής στα εργοστάσια της Ισπανίας

0
3

Διαπραγματεύσεις με τα σωματεία των εργαζόμενων ξεκίνησε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault για να παρατείνει τη μερική αδρανοποίηση τριών εκ των τεσσάρων εργοστασίων στην Ισπανία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ως ένα προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που διαρκέσει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την έλλειψη επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση κινητήρων και στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, α οποία προέρχονται κυρίως από την Ασία, και ειδικά την Ταϊβάν.

Προτείνει τώρα περαιτέρω διακοπές λειτουργίας των εργοστασίων στην Παλένθια και στη Βαγιαδολίδ για 31-39 ημέρες, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που η έλλειψη επεκταθεί και στο γ΄ τρίμηνο.

Αυτό θα σημαίνει ότι θα επηρεάσει 9.000 εργαζόμενους, δήλωσε. Η αδρανοποίηση θα εξαρτηθεί από τις μελλοντικές προμήθειες επεξεργαστών.

Το σωματείο UGT αναφέρει σε ανακοίνωση ότι η Renault σκόπευε να σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσια του βασικού ευρωπαϊκού κόμβου παραγωγής για 1-3 ημέρες την εβδομάδα, από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.