Σε υψηλό άνω των τριών ετών η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία

0
3

Η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας επιταχύνθηκε τον Μάρτιο στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από τρία χρόνια, καθώς ο τομέας των υπηρεσιών σημείωσε εκπληκτικά καλή πορεία παρά τα εκτεταμένα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, αλλά και ένα τρίτο κύμα της λοίμωξης.

Ο δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit σημείωσε άνοδο στο 51,5 τον περασμένο μήνα από 45,7 τον Φεβρουάριο.

Η τιμή ήταν καλύτερη από το πρόσκαιρο 50,8, ενώ αυτός ήταν ο πρώτος μήνας από τον Σεπτέμβριο, που οδείκτης  βρέθηκε πάνω από το ορόσημο του 50,0 που σηματοδοτεί την ανάπτυξη.

Ο οικονομολόγος της IHS Markit, Φιλ Σμιθ, δήλωσε ότι η βελτίωση οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση των περιορισμών για ορισμένα καταστήματα και υπηρεσίες, ενώ οι αρχές επέκτειναν άλλους περιορισμούς τον Απρίλιο

Η καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση των υπηρεσιών συνέβαλε στην αύξηση του σύνθετου PMI της IHS Markit στο 57,3 τον Μάρτιο από το 51,1 τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία του PMI που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η γερμανική εργοστασιακή δραστηριότητα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε ρεκόρ τον Μάρτιο χάρη στην αύξηση της ζήτησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Οι προοπτικές ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένουν θολές, ωστόσο, λόγω του κορονοϊού που θα μπορούσε να επιφέρει νέους περιορισμούς τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν δήλωσε στο Reuters την Τρίτη ότι η γερμανική οικονομία πιθανότατα θα χάσει την πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας για 3% ανάπτυξη φέτος, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία επηρεάζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.