Deutsche Bank: Το bitcoin εξελίχθηκε “από τρέντι σε κιτς”

0
2

Ο Καρλ Λάγκερφελντ έχει πει ότι «το τρέντι είναι ένα στάδιο πριν το κιτς». Μπορεί αυτό να αφορούσε τη μόδα, όμως η Deutsche Bank φαίνεται πως έχει την ίδια άποψη για το bitcoin.

Ο Marion Laboure, αναλυτής της Deutsche Bank και λέκτορας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι η πτώση της Τετάρτης στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 11% για το bitcoin, ήταν απόδειξη ότι τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν γρήγορα να θεωρηθούν passé.

«Χρειάστηκαν στο bitcoin μόνο τρεις μήνες για να γίνει από τρέντι, ξεπερασμένο, και το μόνο που χρειάστηκε για να μειωθεί το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα ήταν ένα tweet και μια δήλωση της κινεζικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Laboure.

Το tweet ήταν από την Tesla. Ο Έλον Μασκ, όταν είπε ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται bitcoin ως πληρωμή, λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Η δήλωση προέρχεται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, που ανέφερε ότι τα ψηφιακά νομίσματα απαγορεύτηκαν ως μέσο πληρωμής.

"Η αξία του Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται και να μειώνεται ανάλογα με το πόσο πιστεύουν οι άνθρωποι ότι αξίζει", έγραψε ο Laboure.