Διεθνείς αγορές: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές, σε νέο υψηλό επίπεδο η τιμή του χαλκού

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και οι τιμές του χαλκού ανήλθαν σήμερα σε νέα υψηλά επίπεδα εν μέσω προσδοκιών ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και η οικονομία θα συνεχίσει την ανάκαμψή της, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άλμα ύστερα από κυβερνοεπίθεση σε αμερικανική εταιρία διαχείρισης αγωγών.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI ανήλθε σε νέο υψηλό επίπεδο και κατέγραψε άνοδο 0,2% στις 14:09 ώρα Ελλάδας, χάρη στα κέρδη στις ασιατικές αγορές και τη σταθερή πορεία των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη.

Ο χαλκός ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου στα 10.747,50 δολάρια ανά τόνο, εν μέσω προσδοκιών για βελτιωμένη ζήτηση.

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν ύστερα από κυβερνοεπίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία αμερικανικής εταιρίας διαχείρισης αγωγών που τροφοδοτεί περίπου τα μισά από τα καύσιμα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,75% στα 68,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 65,31 το βαρέλι.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 επίσης ανήλθε σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο ενώ ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,6%.