Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία και άλλες μεγάλες οικονομίες και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν τις ελπίδες για ταχεία οικονομική ανάκαμψη από το σοκ της πανδημίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 442,24 μονάδες στις 10:23 ώρα Ελλάδας. Ο δείκτης ξεπέρασε πρόσκαιρα το υψηλό ρεκόρ του Απριλίου των 443,61 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,8%, πλησιάζοντας το ιστορικά υψηλό του επίπεδο, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2000 και ο βρετανικός FTSE 100 διέσπασε το όριο των 7.100 μονάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι γερμανικές εταιρείες αύξησαν τις εξαγωγές τους για 11ο συνεχή μήνα τον Μάρτιο, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 1,2%, διπλάσια της πρόβλεψης των οικονομολόγων.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε χθες σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ύστερα από τα θετικά στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές στην Ασία κινήθηκαν ανοδικά ύστερα από την ανακοίνωση θετικών στοιχείων από την Κίνα για τις εμπορικές συναλλαγές.

Η μετοχή της Adidas σημείωσε άλμα 7,1% αφού η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 2021.