G7: Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την φορολόγηση των πολυεθνικών παγκοσμίως

0
4

Η ομάδα των G7 είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την εταιρική φορολόγηση σε πολυεθνικές, ανοίγοντας τον δρόμο για μια παγκόσμια συμφωνία αργότερα φέτος, αναφέρουν οι FT.

Αφότου οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αποδεχθούν ένα ελάχιστο ποσοστό της τάξης του 15%, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία τόνισαν πως η νέα πρόταση ήταν μια καλή βάση για τη σύναψη διεθνούς συμφωνίας μέχρι τον Ιούλιο.

Η Βρετανία δήλωσε ότι χαιρετίζει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την εξεύρεση μιας λύσης, αλλά δεν σχολίασε συγκεκριμένα την πρόταση των ΗΠΑ.

Μια συμφωνία των G7, θα μπορούσε να έρθει την Παρασκευή μετά από την πρόοδο που σημειώθηκε μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες.

«Ο κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη μιας συμφωνίας παγκοσμίως για την ελάχιστη φορολόγηση», τόνισε στις 22 Μαΐου ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, jake sullivan.

Σχεδόν 140 χώρες στοχεύουν να καταλήξουν σε ευρεία συμφωνία φέτος το καλοκαίρι για την αναδιάρθρωση των κανόνων για τη φορολόγηση πολυεθνικών ομίλων και μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Alphabet Inc και το Facebook inc.