Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Costamare

0
4

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για το ομόλογο της Costamare, το πρώτο του εγχώριου εφοπλισμού στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Η Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο πενταετούς διάρκειας έως 100 εκατ. ευρώ ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Μαΐου και ολοκληρώνεται σήμερα.

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν στο Capital.gr πως η έκδοση θα υπερκαλυφθεί πάνω από 3 φορές, καθώς οι επενδυτές – εγχώριοι και μη – έσπευσαν να συμμετάσχουν μαζικά από την πρώτη κιόλας ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς.

Όπως έχει ανακοινώσει η ναυτιλιακή, το εύρος της απόδοσης κινείται μεταξύ 2,70% έως 3,10%.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μία επιτυχημένη προσπάθεια από τη ναυτιλιακή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω διείσδυση της ποντοπόρου Ναυτιλίας στη Λεωφόρο Αθηνών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η Costamare προτίθεται να αξιοποιήσει τα έσοδα του ομολόγου για την αποπληρωμή χρέους, την απόκτηση πλοίων και ως κεφάλαιο κίνησης.

H εταιρεία διαχειρίζεται 82 containerships και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με κεφαλαιοποίηση 1,3 δισ. Δολαρίων.

Η μετοχή σημειώνει άνοδο 6,58% τον τελευταίο μήνα και 4,33% στο τρίμηνο.