Στην περιοχή των 64 δολαρίων το βαρέλει κινείται το πετρέλαιο

0
2

Πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου, καθώς περισσότερες ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει ταχύτατα από την πανδημία, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες σχετικά με το ότι η αναβίωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν θα οδηγήσει σε αύξηση της προσφοράς παγκοσμίως.

Το WTI διαμορφώνεται 0,8% υψηλότερα, μετά από την άνοδο 2,5% την Παρασκευή. Η εξάπλωση του κορονοϊού τις ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί περαιτέρω, με τη χώρα να ολοκληρώνει την πρώτη εβδομάδα από τον περασμένο Ιούνιο, στη διάρκεια της οποίας τα κρούσματα δεν ξεπέρασαν τις 30.000.

Το αργό έχει κάνει ράλι αυτόν τον χρόνο καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η εξάπλωση των εμβολιασμών θα στρέψει την τάση ενάντια στην πανδημία στις μεγάλες οικονομίες.

Το WTI παράδοσης Ιουλίου κινείται στα 64,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent στο Λονδίνο ενισχύεται 0,8% στα 66,96 δολάρια το βαρέλι.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι το Brent αναμένεται να διαμορφωθεί στα 80 δολάρια το βαρέλι εφέτος, εάν αποκατασταθούν οι ιρανικές προμήθειες.