Βρετανία: Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο

0
2

Οι πωλήσεις λιανικής στην Βρετανία μειώθηκαν τον Μάιο σε πιο φυσιολογικούς όγκους μετά από μια έντονη ζήτηση τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα οι λιανικές πωλήσεις έπεσαν στο -3 ενώ από το +16 τον Απρίλιο, εμφανίζοντας παράλληλα φυσιολογικούς όγκους πωλήσεων. Τον Απρίλιο ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 9,2% σε μηνιαία βάση και ήταν κατά 10% αυξημένος από τα επίπεδα πριν από την κρίση.

Καταστήματα ειδών ένδυσης και ειδών διατροφής ανέφεραν πωλήσεις κάτω του μέσου όρου ενώ η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή σε σουπερ μάρκετ, καταστήματα εξοπλισμού και επίπλων.

Τα πιο πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να ενθαρρύνουν περισσότερους αγοραστές να επιστρέψουν στις αγορές στα φυσικά καταστήματα παρά να συνεχίσουν να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά τις καταναλωτικές δαπάνες για να εκτιμήσει πόσο γρήγορη θα είναι η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας από την πανδημία. Μεταξύ άλλων, προβλέπει 7,25% φέτος αφού η παραγωγή μειώθηκε σχεδόν 10% το 2020.