Ζημιές-ρεκόρ για τη Ryanair στο έτος

0
3

Η Ryanair ανακοίνωσε ζημιές μετά φόρων-ρεκόρ ύψους 815 εκατ. ευρώ στη χρήση, καθώς οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό την υποχρέωσαν να ακυρώσει το 80% των πτήσεών της, αλλά η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία τόνισε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης μετέφερε 27,5 εκατ. επιβάτες στη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τα 149 εκατ. στο προηγούμενο έτος, κάνοντας λόγο για το πιο δύσκολο έτος στην ιστορία της.

Η αεροπορική εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της ότι οι αριθμοί των επιβατών για την τρέχουσα χρήση θα κυμαινόταν προς το κατώτατο εύρος των προβλέψεων για 80-120 εκατ. επιβάτες.

Αναμένεται να μεταφέρει μόλις 5-6 εκατ. επιβάτες στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Η Ryanair τόνισε πως είναι αδύνατο να δώσει επίσημες προοπτικές για την κερδοφορία του έτους, αλλά πρόσθεσε ότι «πιστεύει με επιφύλαξη πως το πιθανό αποτέλεσμα για το 2022 βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά σε breakeven, εάν οι εμβολιασμοί παραμείνουν σε τροχιά».

Οι ετήσιες ζημιές διαμορφώθηκαν ελαφρώς καλύτερα από τις εκτιμήσεις για 834 εκατ. ευρώ.

«Είναι καλύτερα από ό,τι είχαμε προβλέψει, αλλά παραμένουν τραυματικές ζημιές για μια αεροπορική εταιρεία που ήταν σταθερά κερδοφόρα στην 35ετή ιστορία μας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος O’ Leary.