Αναγνωριστικό ξεκίνημα συναλλαγών στις ευρωαγορές

0
3

Μεικτές τάσεις για τις Ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν την προοπτική μιας σταθερής οικονομικής ανάκαμψης μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας.

Υποχωρεί ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,09%, ενισχύεται ο δείκτης του Λονδίνου Ftse 100 κατά 0,22%, πτώση καταγράφει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατά 0,03%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,24% και ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 0,01%.

Yπενθυμίζεται πως χτες η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%, ενώ αμετάβλητο παρέμεινε και το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

Οι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν κάποια αλλαγή στην πολιτική της BoE. Σύμφωνα με την ΒοΕ, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής ψήφισε 8-1 για τη διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 875 δισ. στερλίνες (1,22 δισ. δολάρια).

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης ομόφωνα τη διατήρηση του επιτοκίου αμετάβλητου, και το ποσό των 20 δισ. Στερλίνων για αγορές εταιρικών ομολόγων. Επίσης, η BoE αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, αλλά οι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η άνοδος στις τιμές θα είναι πρόσκαιρη.

Νωρίτερα στην Ασία, οι χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν κέρδη Κέρδη λαμβάνοντας ώθηση από τη Wall Street. H Wall Street ολοκλήρωσε την χτεσινή συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη με τους S&P 500 και Nasdaq να γράφουν μάλιστα νέα ρεκόρ, με "καύσιμο” τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αλλά και τη συμφωνία για το επενδυτικό πακέτο του Μπάιντεν σε έργα υποδομής.