Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Το νομοσχέδιο είναι αντιδραστικό, πρέπει να αποσυρθεί

«Το νομοσχέδιο δεν επιδέχεται συζήτησης. Πρέπει να αποσυρθεί. Είναι άκρως αντιδραστικό στην ουσία και στο περιεχόμενο του», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο Γιώτα Ταβουλάρη.

Η κ. Ταβουλάρη ανέφερε πως και ό,τι θετικό θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει στο νομοσχέδιο, και αυτό λειτουργεί ως προκάλυμμα, όπως η εξίσωση εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων.

«Ο εργοδότης μπορεί να απολύσει μέσα στο χρόνο έναν εργαζόμενο χωρίς καμία αποζημίωση, με την δοκιμαστική περίοδο που πλέον θα είναι έκτασης ενός έτους», είπε η κ. Ταβουλάρη και κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας πως επισημαίνει την καθιέρωση άδειας για τους μπαμπάδες αλλά την ίδια ώρα θεσπίζει 10ωρη εργασία, επεκτείνει την εργασία την Κυριακή στην πλειονότητα των κλάδων, αυξάνει τις υπερωρίες χωρίς διάκριση μειώνοντας την αποζημίωση για τις υπερωρίες αυτές.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο κλάδο του φαρμάκου, περιέγραψε τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στη φαρμακοβιομηχανία και στη διανομή του φαρμάκου και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει τι θα λύσει η εργασία την Κυριακή για τον σκληρά εργαζόμενο σε αυτόν τον τομέα. «Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων πάει ένα βήμα παρά πέρα και προτείνει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας όχι μόνο για το πενθήμερο αλλά για το επταήμερο.

Ποια όπλα δίνει το νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις εργοδοτικές απαιτήσεις; Ποια όπλα μας δίνει να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας; Ο ΣΦΕΕ μας λέει ότι περιμένει το νομοσχέδιο και μετά θα συζητήσει με τους εργαζόμενους. Γιατί το νομοσχέδιο χτυπάει εργατικά δικαιώματα που έχουν απομείνει, έστω και πετσοκομμένα», είπε η κ. Ταβουλάρη.