Η Volotea ξεκινά και πάλι τις πτήσεις από την Αθήνα

0
1

Η Volotea, η εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη, "απογειώνεται" από την Αθήνα με στόλο που αποτελείται εξολοκλήρου από Airbus, προς 11 προορισμούς και συνολικά 350.000 προσφερόμενες θέσεις.

Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία θα αυξήσει τις πτήσεις της, προσθέτοντας τρεις αποκλειστικούς προορισμούς που βρίσκονται ήδη προς διάθεση στο σύστημα πωλήσεων της Volotea.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία της εκπροσώπου της Volotea, Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα των πτήσεών της στην Αθήνα για το 2021, με σύνολο 11 προορισμών, εκ των οποίων 2 είναι αποκλειστικοί: Μπάρι, Ντουμπρόβνικ, Ηράκλειο, Λυόν, Μασσαλία, Μύκονος, Ρόδος, Σαντορίνη, Στρασβούργο, Βενετία, Βερόνα.

Οι προσφερόμενες θέσεις φέτος υπερβαίνουν τις 350.000. Από την έναρξη της δραστηριοποίησής της στην Αθήνα το 2015, η Volotea έχει προσφέρει συνολικά 1,3 εκ. θέσεις. Για το 2022, η εταιρεία ήδη διαθέτει στο σύστημα πωλήσεών της 3 νέα δρομολόγια: το Κάλιαρι, τη Γένοβα και το Σπλιτ.

Επιπλέον, η Volotea αντικατέστησε τα Boeing 717 με 2 A319 στη βάση της Αθήνας προσφέροντας περισσότερες θέσεις ανά πτήση (156 έναντι 125 θέσεων). Τον Ιανουάριο, η Volotea επιτάχυνε την αντικατάσταση του στόλου της με την πρόωρη θέση εκτός λειτουργίας 14 αεροσκαφών Boeing 717 και ο στόλος της αποτελείται έκτοτε εξ’ ολοκλήρου από αεροσκάφη Airbus (40 αεροσκάφη: 20 A319 και 20 A320).

Ως εταιρεία που πετά αποκλειστικά με Airbus (Airbus-only carrier), η Volotea διαθέτει πολλαπλά πλεονεκτήματα, όπως ενιαία αδειοδότηση πιλότων, μειωμένο κόστος συντήρησης, απλουστευμένο προγραμματισμό, πιο εύκολη παρακολούθηση και έλεγχο σε όλες τις περιοχές και, πρωτίστως, ασφάλεια και σημαντικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο προμηθευτών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ξεκινάμε και πάλι τις πτήσεις μας στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Η Αθήνα αποτελεί σημαντική βάση για τη Volotea και νιώθουμε υπέροχα που επιστρέφουμε!  Το ξεκίνημα των πτήσεών μας με το νέο, πιο σύγχρονο και αποδοτικό στόλο μας θα μας επιτρέψει όχι μόνο να μεταφέρουμε περισσότερους επιβάτες με άνεση, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών στο αεροσκάφος, αλλά θα μειώσει σημαντικά και το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας ανά επιβάτη» είπε η Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον εξαιρετικό συνεργάτη μας, τη Volotea -με την οποία έχουμε μακροχρόνια και στενή συνεργασία – πίσω στην Αθήνα! Οι ταξιδιώτες έχουν στη διάθεσή τους μια μεγάλη ποικιλία επιλογών με το νέο στόλο της Volotea που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιωσιμότητα. Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας ασφαλείς και γεμάτες πτήσεις και παραμένουμε πιστοί στην ισχυρή δέσμευσή μας για την υποστήριξή της ανάπτυξης  της Volotea στην αγορά της Αθήνας», είπε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Προσφορά ευελιξίας

Η Volotea θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα Αλλαγής Πτήσης Χωρίς Χρέωση (Free Flights Changes option), καθώς και κάλυψη "Covid-19 Coverage”.

Για κάθε πτήση που κλείνει ο πελάτης μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής της εταιρείας και επιβεβαιώνεται ως τις 31 Ιουλίου 2021 για πτήσεις που αναχωρούν ως τις 31 Οκτωβρίου 2021, θα υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθεί η ημερομηνία χωρίς χρέωση "flight change fee”. Η εταιρεία εγγυάται επιπλέον την πλήρη επιστροφή σε περίπτωση  θετικού αποτελέσματος COVID-19 βάσει PCR test έως και 14 ημέρες πριν από την πτήση.