Ιαπωνία: Αμετάβλητες οι εκτιμήσεις για την οικονομία τον Ιούνιο

0
3

Αμετάβλητες διατηρεί τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας τον Ιούνιο η Ιαπωνία, ένα μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Διατηρεί δε και την άποψη της ότι η οικονομία παρέμεινε επηρεασμένη αρνητικά από την πανδημία.

Στη μηνιαία αξιολόγηση της που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η κυβέρνηση τόνισε πως πλήρης προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι τάσεις του ιού επηρεάζουν την εγχώρια και τις διεθνείς οικονομίες.

«Η οικονομία δείχνει αυξημένη εξασθένιση σε κάποια σημεία, αν και συνεχίζει να ανακάμπτει εν μέσω δυσμενών συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού», ανέφερε η κυβέρνηση στο report για να περιγράψει τις οικονομικές συνθήκες του Ιουνίου.

Στα βασικά οικονομικά στοιχεία, οι αρχές διατηρούν τις εκτιμήσεις τους, όπως για τις εξαγωγές, την παραγωγή και την ιδιωτική κατανάλωση, και κάνουν λόγο για δυσκολίες καθώς η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να περικόψουν τις δαπάνες.

«Οι εξαγωγές αυτοκινήτων δεν τα πάνε πολύ καλά, αλλά τα κεφαλαιακά αγαθά που χρησιμοποιούνται για κεφαλαιακές επενδύσεις στο εξωτερικό, είναι ισχυρές», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η παραγωγή μηχανημάτων μεταφοράς αναμενόταν να επιβραδυνθεί καθώς οι επιχειρήσεις πλήττονται από τον αντίκτυπο της έλλειψης επεξεργαστών παγκοσμίως.

Οι αρχές αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τις επενδύσεις σε κατοικίες, δηλώνοντας πως είναι σταθερή ως τάση, έναντι προηγουμένως χαρακτηρισθείσας ως "flat”, χάρη σε μια βελτ΄ίωση στην κατασκευή μονοκατοικιών.