Με μικρά κέρδη άνοιξε η Wall Street

0
4

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει της έκθεσης της Federal Reserve για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, γνωστή και ως Beige Book, εστιάζοντας σε νέα στοιχεία όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού.

Το ράλι των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες έχει μονοπωλήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τον κίνδυνο μία ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του πληθωρισμού να υποχρεώσει την Fed να αρχίσει να περιορίζει το τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που πραγματοποιεί για την τόνωση της οικονομίας.

Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη άνοδος των τιμών αναμένεται να είναι παροδική, και δεν θα επηρεάσει την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία προηγούνται της κυβερνητικής έκθεσης για την απασχόληση την Παρασκευή. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πορεία της αγοράς εργασίας μετά την απροσδόκητη επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones προσθέτει 20 μονάδες κινούμενος κοντά στις 34.600, ενώ έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,14% λίγο πάνω από τις 4.200 μονάδες και βρίσκεται κοντά στο ιστορικό υψηλό του, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,23% πέριξ των 13.760 μονάδων.

Στις επιμέρους μετοχές η AMC κάνει ράλι με άνοδο 27% στον απόηχο των μετοχών που πούλησε χθες έναντι 230,5 εκατ. δολαρίων.

Άνοδο κοντά στο 1% για τη μετοχή της Zoom μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας την Τρίτη, με τις πωλήσεις της εταιρείας να έχουν αυξηθεί κατά 191% το πρώτο τρίμηνο.

Στο μεταξύ, η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται στις ΗΠΑ, με τον κινητό μέσο επτά ημερών για τα νέα κρούσματα να κατρακυλά 45% σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι New York Times. Οι θάνατοι έχουν υποχωρήσει 44% και οι νοσηλείες κατά 22%.

Ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμών Αμερικανών φτάνει πλέον τα 135,9 εκατ. άτομα ή το 40,9% του συνολικού πληθυσμού.