Wizz Air: Προειδοποίησε για περαιτέρω ζημιές στην τρέχουσα χρήση

0
4

Η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία Wizz Air προειδοποίησε για περαιτέρω ζημιές στην τρέχουσα χρήση, εν μέσω βραδύτερης του αναμενόμενου ανάκαμψης από την πανδημία.

Η εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους αντιμετωπίζει άλλο ένα "μεταβατικό έτος” καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια παραμένουν, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jozsef Váradi καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 576 εκατ. Ευρώ για το 12μηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου.

«Εάν δεν δούμε επιταχυνόμενη και μόνιμη άρση των περιορισμών, αναμένουμε καθαρές ζημιές για τη χρήση 2022», τόνισε ο Varadi.

Παρά την αβεβαιότητα, η Wizz και οι εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair έχουν χρησιμοποιήσει την κρίση για να προσθέσουν νέα δρομολόγια καθώς αποσύρονται οι παραδοσιακές αεροπορικές ανταγωνιστικές.

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία έχει τώρα 43 βάσεις που λειτουργούν ή ανακοινώθηκαν, σε σχέση με τις 25 προ πανδημίας.

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία έχει επίσης αξιοποιήσει μια ισχυρή ταμειακή θέση για να συνεχίσει να αποκτά νέα, πιο αποτελεσματικά αεροσκάφη, τα οποία θα ενισχύσουν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα σε μια ανάκαμψη,.

Ο στόλος της αυξήθηκε κατά 16 αεροσκάφη στα 137 αεροσκάφη στο τέλος του έτους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί στο 30% περίπου της χωρητικότητας της προ κρίσης στο α΄ τρίμηνο, και θα επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία μόλις στη χρήση 2022-2023.

Οι υποκείμενες ετήσιες ζημιές διαμορφώθηκαν στα 482 εκατ. ευρώ, και τα έσοδα μειώθηκαν 73% στα 739 εκατ. ευρώ.