Χατζηθεοδοσίου: Έντονο ενδιαφέρον των μελών του Ε.Ε.Α. για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

«Με μεγάλη μας ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την παροχή προς τα μέλη του της δυνατότητας δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και ιστοσελίδας (site), βρίσκει θερμή ανταπόκριση. Περισσότερα από 500 μέλη μας έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για αυτή την ψηφιακή αναβάθμιση και συνεχώς υποβάλλονται νέες αιτήσεις».

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμη: η πρωτοβουλία της διοίκησης του Επιμελητηρίου μας για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να μεταβούν με ταχύτητα και ασφάλεια στη νέα ψηφιακή εποχή, αποτελεί προτεραιότητα μας καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας, σε μία εποχή που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Η προγραμματισμένη δράση μας για παροχή δωρεάν e-shop/site είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο της αύξησης της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του Ε.Ε.Α. προς τα μέλη του.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι καθημερινές επικοινωνίες ενημερωτικού χαρακτήρα από την ομάδα Ψηφιακών Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, με τους δυνητικούς δικαιούχους να επιλέγουν ανάμεσα στην δημιουργία είτε e-shop είτε site ανάλογα με τη φύση της δραστηριότητας που ασκούν.

Η επόμενη φάση που αφορά την έναρξη δημιουργίας των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των ιστοσελίδων θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο. Έτσι, το μέλος μας που θα έχει στη διάθεση του είτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε μία ιστοσελίδα, αποκτά επιπλέον δυνατότητες.

Ειδικά αν σκεφθούμε  την συνολική αλλαγή του επιχειρείν σε παγκόσμιο επίπεδο και την αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων, είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση αλλάζει τα δεδομένα προς το καλύτερο για την άσκηση της επιχειρηματικότητας και τη διείσδυση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι στην τελική φάση της δράσης, τα υπάρχοντα e-shop/site θα διασυνδεθούν στην Ευφυή Ψηφιακή Πλατφόρμα η οποία θα περιλαμβάνει πολλές επιπρόσθετες χρήσιμες παροχές και επαγγελματικά εργαλεία στους χρήστες της όπως Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, σύστημα CRM, Digital Marketing tools κ.α.

Όμως οι πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τη μετάβαση των επιχειρήσεων σε ένα νέο ψηφιακό κόσμο, δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, προγραμματίζονται να ξεκινήσουν εξειδικευμένες ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις ώστε να είναι πλήρως καταρτισμένα τα μέλη μας που θα αποκτήσουν τα νέα ψηφιακά εργαλεία. Ειδικότερα προβλέπεται:

-Εκπαίδευση – e learning πρόγραμμα «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

-Δημιουργία online πρακτικών οδηγών για την είσοδο στην Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα (digital marketing, online πωλήσεις, στρατηγική logistics κ.α.)

-Ψηφιακό Παρατηρητήριο- Μελέτες μέτρησης της διείσδυσης ηλεκτρονικού εμπορίου στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το μέλλον είναι εδώ. Και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά σε θέση οδηγού, όχι απλώς προτρέπει αλλά διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό επιχειρήσεις και επαγγελματίες να καρπωθούν τα οφέλη της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.