Air France-KLM: Μικρότερες οι ζημιές στο β΄ τρίμηνο

0
3

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον κορονοϊό φέρνει τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης στην Air France-KLM, τόνισε ο αεροπορικός όμιλος καθώς ανακοίνωσε μικρότερες ζημιές στο β΄τρίμηνο.

Ενώ οι επιβάτες επιστρέφουν στον αέρα, η αβεβαιότητα για τους κανόνες αναφορικά με τον κορονοϊό συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα.

H KLM δήλωσε ότι με την πλειονότητα των Ευρωπαίων να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι χώρες θα πρέπει να κινηθούν άμεσα για να εναρμονιστούν με τους κανονισμούς που επιτρέπουν περισσότερα αεροπορικά ταξίδια.

«Προφανώς το α΄ τρίμηνο ήταν τρομερό και πιθανώς ακόμη περισσότερο για την KLM, εξαιτίας του πολύ συγκεκριμένου μέτρου των διπλών τεστ», τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου για την ολλανδική μονάδα.

«Στο β΄ τρίμηνο είδαμε μια σημαντική βελτίωση. Είδαμε τους αριθμούς να ανακάμπτουν ακόμη και μέσα στο β΄ τρίμηνο, ο Ιούνιος ήταν καλύτερος από τον Απρίλιο και στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, το Άμστερνταμ ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη», τόνισε στο Reuters.

Ο γαλλό-ολλανδικός όμιλος εμφάνισε ζημιές ύψους 248 εκατ. Ευρώ σε επίπεδο EBITDA γι το τρίμηνο, σηματοδοτώντας μια βελτίωση 532 εκατ. Ευρώ από τις υψηλές ζημιές πριν από ένα χρόνο, όταν η πανδημία είχε οδηγήσει σε παγκόσμιο lockdown.

Τα EBITDA του γ΄ τριμήνου αναμένεται να είναι θετικά, ενώ ο στόχος για το μεσοπρόθεσμο λειτουργικό περιθώριο παρέμεινε αμετάβλητος.