Ανοδικό άλμα στη Wall Street

0
3

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με την αγορά να προσπαθεί να ανακτήσει τον βηματισμό της μετά τη χθεσινή "βουτιά" εν μέσω ανησυχιών για την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, οι οποίες έστειλαν χθες τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,342%, ενώ χθες είχε διολισθήσει ακόμα και στο 1,25%.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά της ημέρας, ωστόσο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους για τις τελευταίες τρεις εβδομάδας.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει άνω των 300 μονάδων κινούμενος στα επίπεδα των στις 34.750 μονάδων, ο ευρύτερoς S&P 500 ενισχύεται κατά 0,64% κοντά στις 4.350 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,23% "αγγίζοντας" τις 14.600 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι τρεις δείκτες έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά της ημέρας, ωστόσο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους για τις τελευταίες τρεις εβδομάδας.

Στις επιμέρους μετοχές, η Goldman Sachs προσθέτει 1,27 δολάρια, ή 2,1%, ενώ ισχυρή άνοδο καταγράφουν και οι JPMorgan (+2,17%), η American Express (+2,27%) και η Caterpillar (+2,55%).

Στα εταιρικά νέα, η Philip Morris International ανακοίνωσε σχέδια για την εξαγορά της Vectura Group PLC, μιας βρετανικής φαρμακευτικής επιχείρησης που ειδικεύεται στα εισπνεόμενα φάρμακα, έναντι 1,24 δισ. δολαρίων σε μετρητά, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκταθεί σε προϊόντα πέρα από τον καπνό και τη νικοτίνη.

Οι μετοχές της Philip Morris σημείωσαν άνοδο 0,2% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Επιπλέον, η Levi Strauss ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street και αύξησε τις προβλέψεις της για το έτος.