Απώλειες στη Wall Street

0
1

Απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, με τον τεχνολογικό κλάδο στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Amazon.com.

Ειδικότερα, ο κλάδος της τεχνολογίας βρίσκεται την Παρασκευή στο επίκεντρο των πιέσεων μετά την ανακοίνωση από την Amazon.com αποτελεσμάτων που έχασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. O κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη, αλλά κατώτερα των προσδοκιών έσοδα  για το β' τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, η Amazon εμφανίστηκε επιφυλακτική για το επόμενο τρίμηνο, σε μια ένδειξη ότι περιμένει η επιβράδυνση στο e-commerce να συνεχιστεί. Η μετοχή της Amazon.com διαπραγματεύεται σήμερα με απώλειες άνω του 7%.

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς Exxon Mobil και Chevron και τον γίγαντα των βαρέων μηχανημάτων Caterpillar να ξεχωρίζουν σήμερα.

Στο μεταξύ, η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων κινείται πτωτικά την Παρασκευή. Το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ υποχωρεί στο 1,252% και το 30ετές στο 1,905%.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% πέριξ των 35.070 μονάδων, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,36% λίγο πάνω από τις 4.400 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,7% κοντά στις 14.680 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones, 15 κινούνται με θετικος πρόσημο και ισάριθμές με αρνητικό.

Των κερδών ηγούνται οι Procter&Gamble (+2,33%) και Walgreens Boots (+0,74%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Caterpillar (-3,30) και Boeing (-0,7%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ το προσωπικό εισόδημα σημείωσε μικρή άνοδο 0,1%, ανακάμπτοντας μετά από δύο διαδοχικούς μήνες πτώσης.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,6% στις καταναλωτικές δαπάνες και πτώση 0,4% στο εισόδημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης -προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό- αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους ο δείκτης σημείωσε άλμα 4%.