Απώλειες στη Wall Street

Απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, με τον τεχνολογικό κλάδο στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Amazon.com.

Ειδικότερα, ο κλάδος της τεχνολογίας βρίσκεται την Παρασκευή στο επίκεντρο των πιέσεων μετά την ανακοίνωση από την Amazon.com αποτελεσμάτων που έχασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. O κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη, αλλά κατώτερα των προσδοκιών έσοδα  για το β' τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, η Amazon εμφανίστηκε επιφυλακτική για το επόμενο τρίμηνο, σε μια ένδειξη ότι περιμένει η επιβράδυνση στο e-commerce να συνεχιστεί. Η μετοχή της Amazon.com διαπραγματεύεται σήμερα με απώλειες άνω του 7%.

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς Exxon Mobil και Chevron και τον γίγαντα των βαρέων μηχανημάτων Caterpillar να ξεχωρίζουν σήμερα.

Στο μεταξύ, η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων κινείται πτωτικά την Παρασκευή. Το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ υποχωρεί στο 1,252% και το 30ετές στο 1,905%.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% πέριξ των 35.070 μονάδων, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,36% λίγο πάνω από τις 4.400 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,7% κοντά στις 14.680 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones, 15 κινούνται με θετικος πρόσημο και ισάριθμές με αρνητικό.

Των κερδών ηγούνται οι Procter&Gamble (+2,33%) και Walgreens Boots (+0,74%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Caterpillar (-3,30) και Boeing (-0,7%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ το προσωπικό εισόδημα σημείωσε μικρή άνοδο 0,1%, ανακάμπτοντας μετά από δύο διαδοχικούς μήνες πτώσης.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,6% στις καταναλωτικές δαπάνες και πτώση 0,4% στο εισόδημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης -προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό- αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους ο δείκτης σημείωσε άλμα 4%.