Η AEGEAN παρέλαβε ένα ακόμη Α321neo- Έκανε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση με βιώσιμα καύσιμα

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ένα ακόμη νέο αεροσκάφος Α321neo,το 4ο της μεγαλύτερης έκδοσης της οικογένειας Airbus A320neo, παρέλαβε η  AEGEAN στο Αμβούργο. Μάλιστα έκανε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF). 

Το ταξίδι από το Αμβούργο στην Αθήνα έγινε χωρίς επιβάτες.Ήταν μόνο το πλήρωμα και οι επικεφαλής της εταιρίας. Το σημαντικό είναι ότι για την πτήση αυτή χρησιμοποίησε μείγμα  βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων. Είναι μια ακόμη συμβολική κίνηση της AEGEAN, ένα σημαντικό βήμα προς τις περισσότερο πράσινες και περιβαλλοντικά βιώσιμες αερομεταφορές.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, ανέφερε σχετικά: 

«Εξακολουθούμε να δουλεύουμε για τη νέα εποχή της AEGEAN και των περισσότερο πράσινων και περιβαλλοντικά βιώσιμων μεταφορών, συνεχίζοντας και μέσα στην πανδημική κρίση το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας αλλά και εντείνοντας την προσπάθεια για καινοτομία. Η σημερινή πρώτη, χωρίς επιβάτες δοκιμαστική πτήση με μείγμα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) αποτελεί μια συμβολική πράξη για τους στόχους της AEGEAN αλλά και ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα». 

Η AEGEAN ξεκίνησε να παραλαμβάνει από τις αρχές του προηγούμενου χρόνου τα πρώτα Airbus A320neo. Η αρχική παραγγελία ήταν 46 νέου τύπου αεροσκάφη.Τα νέα αεροσκάφη, ακόμη και με χρήση συμβατικών καυσίμων, εξασφαλίζουν 19% – 23% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 ανά θέση σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς αεροσκάφη και έως 53% CO2 χαμηλότερο αποτύπωμα ανά θέση από τα πρώτα -πριν από 20 χρόνια- και τότε νέα αεροσκάφη της εταιρείας.