Μικτή εικόνα στη Wall Street

0
1

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη μετά από άλλο ένα μπαράζ ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Την προσοχή των επενδυτών θα μονοπωλήσει σήμερα η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει ότι το πρόσφατο ράλι του πληθωρισμού δεν αναμένεται να έχει διάρκεια ώστε να υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να αλλάξει το outlook της πολιτικής της.

Στο μεταξύ, η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό με τους τεχνολογικούς κολοσσούς Apple, Microsoft και Alphabet να ανακοινώνουν χθες το βράδυ τα οικονομικά τους μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το μπαράζ των αποτελεσμάτων συνεχίστηκε και σήμερα με τον κολοσσό της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και άμυνας Boeing να επιστρέφει στα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο μετά από σχεδόν δύο χρόνια ζημιών.

Η αλυσίδα φαστ-φουντ McDonald’s ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η φαρμακευτική Bristol-Myers Squibb επέστρεψε στα κέρδη από ζημιές την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στην κερδοφορία επέστρεψε και η αλυσίδα καταστημάτων καφέ Starbucks, αν και προειδοποίησε για την αύξηση του κόστους στις λειτουργίες της στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 38,34 μονάδες ή -0,10% στις 35.022,19 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 3,92 μονάδες στις 4.396,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 37,96 μονάδες (0,25%) στις 14.696,60 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing με κέρδη 11,68 δολ. ή σε ποσοστό 5,25% στα 233,95 δολ. και ακολουθούν Intel στα 53,84 δολ. με άνοδο 1,24% και Amgen στα 247,26 δολ. με κέρδη 1,05%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι McDonald's (-2,37%),  Apple (-2,04%) και UnitedHealth Group (-1,66%).

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ στα αγαθά αυξήθηκε 3,5% τον Ιούνιο σημειώνοντας ρεκόρ στα 91,2 δισ. δολ.

Παράλληλα, τα αποθέματα των χονδρεμπόρων σκαρφάλωσαν 0,8%, ενώ τα αποθέματα στο λιανεμπόριο αυξήθηκαν κατά 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Από το μέτωπο της πανδημίας, οι αμερικανικές αρχές αυστηροποίησαν χθες τις οδηγίες για τη χρήση της μάσκας, υιοθετώντας τη σύσταση ακόμα και τα πλήρη εμβολιασμένα άτομα να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους υψηλού κινδύνου, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, το sell off των μετοχών τεχνολογίας στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας διακόπηκε την Τετάρτη, με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει άνοδο 1,5% σήμερα μετά από διαδοχικές βουτιές που ξεπέρασαν το 4% τις προηγούμενες ημέρες ως αποτέλεσμα της αυστηροποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας του τεχνολογικού κλάδου από την κινεζική κυβέρνηση.