Οριακά κάτω από τα 1800 δολάρια η ουγγιά ο χρυσός

Ουσιαστικά αμετάβλητος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης ο χρυσός καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ολοκληρώνεται σήμερα με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. Στην ομιλία του ο Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές καταναλωτή τους τελευταίους μήνες δεν αναμένεται να έχουν διάρκεια, κάνοντας και πάλι λόγο για "παροδική" αύξηση του πληθωρισμού.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε μόλις 10 cents και έκλεισε στα 1.799,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 23 cents ή 0,9% στα 24,88 δολ. ανά ουγγιά, μετά τη χθεσινή του βουτιά σε ποσοστό 2,6%. Στον αντίποδα ο χαλκός Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1,4% στα 4,48 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.058,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 0,6% στα 2.622,60 δολ. ανά ουγγιά.