OUT OF THE BLUE CAPSIS ELITE RESORT: Πέρασε στο σχήμα Hines Γιάννη και Τίνα Δασκαλαντωνάκη έναντι 125εκ€

1142
539

Στο σχήμα Hines Γιάννη και Τίνα Δασκαλαντωνάκη περνάει το “Out of the Blue Caspis Elite Resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, έναντι ποσού 125 εκατ.

Ο πλειστηριασμός έγινε χθες το μεσημέρι. Προσφορές κατέθεσαν η Prodea ( 86,6 εκατ. και η Πειραιώς ( 49,6 εκατ.).

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η διαφορά των 58 εκατ. με τον δεύτερο σε σειρά πλειοδότη. Και, μπορεί οι πιστωτές να μιλούν για ευχάριστη έκπληξη, αλλά παράγοντες της τουριστικής αγοράς το χαρακτηρίζουν ανέλπιστα υψηλό.

Η εξήγηση, που δίνουν, είναι ότι, προφανώς, οι νέοι ιδιοκτήτες του Out of the Blue Capsis Elite Resort εκτιμούν ότι θα αυξηθεί η τιμή των ακινήτων.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τα περισσότερα δάνεια προς τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους χορηγήθηκαν την περίοδο 2006-2007 και άρχισαν να παρουσιάζουν τις πρώτες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση τους μετά το 2010.

Οι πληροφορίες εξάλλου, αναφέρουν ότι, ρόλο στη συνεργασία Hines Δασκαλαντωνάκη είχε ο Θεόδωρος Βενιάμης, πεθερός του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη. Η εμβληματική ξενοδοχειακή μονάδα συμφερόντων της Ντίας Καψή, μιας από τις δύο κόρες του Θάνου καιτης Μαρίκας Καψή μπήκε σε ειδική διαχείριση το 2020, με επισπεύδοντες την τράπεζα Eurobank και την Συνεταιριστική Χανίων για οφειλές περί τα 150 εκατ.

Σημειώνεται ότι το portfolio της Hines περιέχει άλλα τέσσερα ξενοδοχεία στην Κρήτη σε: Ηράκλειο Άγιο Νικόλαο Σητεία μετά και την εξαγορά της Cyan Group Of Hotels, αλλά καιτο Grand Hyatt, πρώην Ledra Marriot στην Λ. Συγγρού.

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ HINES

Σε επικοινωνία μας με την Hines. πηγές με γνώση μας ανέφεραν ότι. για την ώρα. δεν θα ήθελαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το νέο deal.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ντίας Καψή θα περάσει στην διαχείριση της Kokari investments, εταιρεία συμφερόντων του Γιάννη και της Τίνας Δασκαλαντωνάκη με την οποία άλλωστε, η Hines συνεργάζεται και στο Grand Hayatt στην Αθήνα.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

To Out of the Blue, Capsis Elite Resort είναι χτισμένο πάνω σε ιδιωτική χερσόνησο, με θέα του Αιγαίο Πέλαγος, δίπλα στο ψαροχώριτης Αγίας Πελαγίας. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από πέντε διαφορετικές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 490 δωματίων.

Διαθέτει εγκαταστάσεις εστίασης, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εγκαταστάσεις υπαίθριων και αθλητικών δραστηριοτήτων, 39 πισίνες (7 κοινόχρηστες και32 ιδιωτικές), κέντρο υγείας και ευεξίας με σάουνα, θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, χώρος χαλάρωσης, γυμναστήριο, εγκαταστάσεις βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού, μέχρι και Μινωικό πάρκο ψυχαγωγίας και εκκλησάκι.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ο Θάνος και Μαρίκα Καψή ξεκίνησαν από την Αίγυπτο και εκεί δημιούργησαν, στις αρχές της δεκαετίας του 1930, το πρώτο τους ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, δημιούργησαν μία από τις πρώτες μεγάλες ελληνικέςτουριστικές επιχειρήσεις, την Capsis Hotels. Με αφετηρία το Ηράκλειο και το Capsis Astoria το 1966, ακολούθησαν το 1970 το Capsis Hotel στην θεσσαλονίκη, το Capsis Beach στην Κρήτη, το Metropolitan Capsis Hotel & Apartments στην Ρόδο καιτο Esperia Capsis Hotel στην Αθήνα. To 1986 η Μαρίκα Καψή απεβίωσε, αφήνοντας την επιχείρηση στις κόρες της Λένα και Ντία. Στη συνέχεια, η Λένα και η Ντία Καψή χώρι σαντα ξενοδοχεία σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις και πορεύθηκαν χωριστά, με την Ντία να παίρνει τα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Αγία Πελαγία και την Λένα το Capsis Astoria στο Ηράκλειο καιτο Capsis Hotel στην θεσσαλονίκη. Στέλλα Αυγουστάκη Stella

1142 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 저희는 구글 계정 판매 전문 회사입니다.우리의 구글 계정은 이메일, 문서, 캘리더, 클라우드 저장 등의 기능을 포함한 포괄적인 디지털 솔루션을 제공합니다.구글 계정을 통해 우리는 사용자에게 효율적인 협업 플랫품을 제공하여 개인과 팀이 일과 삶을 더 스마트하게 관리할 수 있도록 지원합니다.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here