Ανάρπαστο το ομόλογο της ΔΕΗ: Πάνω από €2 δισ. οι προσφορές – Στα €500 εκατ. το ποσό άντλησης (Upd)

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Στο 3,5% το επιτόκιο της έκδοσης

Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η ζήτηση για το ομόλογο της ΔΕΗ. Οι προσφορές, σύμφωνανμε πληροφορίες, έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ νωρίτερα η επιχείρηση ανέβασε τον στόχο για το ποσό άντλησης από τα 350 εκατομμύρια στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 11.30 ώρα Λονδίνου (13.30 ώρα Ελλλάδος).

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Ο τίτλος έχει αξιολόγηση B+και BB- από τους οίκους αξιολόγησης S&P και Fitch αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο senior unsecured πράσινο ομόλογο της ΔΕΗ, συναρτάται με την επίτευξη στόχων περιορισμού των εκπομπών CO2. Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, αν και το νέο ομόλογο της ΔΕΗ δεν προσφέρει εξασφαλίσεις, η σύνδεση με τη ρήτρα αειφορίας προσφέρει τις προοπτικές σε έναν κλάδο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει πανευρωπαϊκά την επόμενη δεκαετία.

Το ομόλογο που υπάγεται στο αμερικανικό Δίκαιο, είναι λήξης Ιουλίου του 2028 και θα έχει δυνατότητα ανάκλησης μετά την πάροδο των πρώτων τριών ετών, ενώ θα εισαχθεί στην αγορά του Δουβλίνου.

Το ποσό που θα αντληθεί θα χρηματοδοτήσει υφιστάμενα χρέη και σχετιζόμενα τέλη συναλλαγής, καθώς και έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έδωσε τη Δευτέρα εντολή στις Goldman Sachs και HSBC Continental Europe Europe ως από κοινού διεθνείς συντονιστές και κύριους διαχειριστές του βιβλίου προσφορών, με συνδιαχειριστές μεταξύ των οποίων τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες και τις Ambrosia Capital, AXIA Ventures, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, και JPMorgan.