Ψάλτης: Η Alpha Bank πρωταγωνιστής στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος

Η Alpha Bank γίνεται πρωταγωνιστής στον εκσυγχρονισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αναφέρει σε μήνυμα του στο προσωπικό της Alpha Bank ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναπτυξιακής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα από το 2008.

Το επίτευγμα αυτό αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη των υψηλών προοπτικών της Τράπεζας και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από την επενδυτική κοινότητα, αναφέρει. "Με το Project Tomorrow και την άντληση των νέων αναπτυξιακών κεφαλαίων, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την Alpha Bank, για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της πατρίδας μας" πρόσθεσε ο κ. Ψάλτης και συνέχισε: "Βγήκαμε πρώτοι και θέσαμε με αυτοπεποίθηση την ατζέντα στη δημόσια συζήτηση, φέρνοντας στο επίκεντρο ξανά την ουσία της τραπεζικής, που δεν είναι άλλη από την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης".

Αναφερόμενος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ, ο κ. Ψάλτης επεσήμανε ότι "ενισχύει τους κεφαλαιακούς δείκτες και επιτρέπει στην Τράπεζα να διεκδικήσει δυναμικά θέση σηματωρού στις επενδύσεις που θα κινητοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης" ενώ σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις του Project Tomorrow θα οδηγήσει στην επίτευξη διψήφιων ποσοστών κερδοφορίας αλλά και στην επιστροφή σε μία ουσιαστική μερισματική πολιτική από το 2023.

Βασικός εταίρος όλων των επιχειρήσεων

"Αναλαμβάνουμε ως Όμιλος την ευθύνη να αποδείξουμε, όπως πράττουμε μέχρι σήμερα, τη συνέπεια λόγων και πράξεων και να στηρίξουμε το άλμα της ελληνικής οικονομίας προς το αύριο. Να αποτελέσουμε τον βασικό εταίρο όλων των επιχειρήσεων που θέλουν να υπερβούν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να δουν το μέλλον με φιλοδοξία, τόλμη και υπευθυνότητα" επεσήμανε ο κ. Ψάλτης.

"Τώρα είναι η στιγμή να ηγηθούμε και πάλι των εξελίξεων, πρωτεργάτες στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος, πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη της πατρίδας μας", υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει τους εργαζομένους του Ομίλου, τους οποίους και χαρακτήρισε ως "συνοδοιπόρους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια".

Στο μήνυμά του, ο κ. Ψάλτης αναφέρθηκε, επίσης, στις κατακτήσεις των τελευταίων δύο ετών που επέτρεψαν στην Alpha Bank να διεκδικεί με αξιώσεις ηγετικό ρόλο στην αγορά. "Έχουμε επιτύχει πολλά, επιδεικνύοντας συνέπεια και αποφασιστικότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία", υπογράμμισε ο CEΟ της Alpha Bank, αναφέροντας συγκεκριμένα:

   * Την ολοκλήρωση του Project Galaxy αλλά και τις επικείμενες πρόσθετες συναλλαγές ύψους 8,1 δισ. ευρώ που θα οδηγήσουν σε δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) 2% το 2024.

   * Τον εταιρικό μετασχηματισμό, που έθεσε τα θεμέλια για μία νέα, υγιή και εξωστρεφή Τράπεζα που αφήνει πίσω τα προβλήματα της κρίσης.

   * Την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού της Τράπεζας με στόχο, μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα μετασχηματισμού, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες της αλλά και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και το προσωπικό της, και τέλος

   * Τη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας, που επενδύει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και στον εμπλουτισμό του στελεχιακού δυναμικού, επιβραβεύοντας παράλληλα την παραγωγικότητα, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα.