ΣΥΡΙΖΑ: “Βουλιάζουν στα χρέη τα νοικοκυριά”

«Τα πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι η καλύτερη απάντηση στους πανηγυρισμούς και την προπαγάνδα του υπουργείου Οικονομικών», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου και οι αναπληρωτές τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Παπανάτσιου και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Η νέα μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο καταδεικνύει τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι «τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για αύξηση κατά 275% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από φόρους τον Μάιο και αύξηση κατά 15% του συνόλου των οφειλών στο 5μηνο, φανερώνουν με κατηγορηματικό τρόπο την αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις κ.α.)», συμπληρώνουν και σχολιάζουν:

«Η συσσώρευση χρεών την περίοδο της πανδημίας, εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να μην στηρίξει ουσιαστικά και επαρκώς το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απειλεί και την επόμενη μέρα της οικονομίας».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για ρύθμιση, με "κούρεμα" οφειλής, των χρεών της πανδημίας (με συγκεκριμένα κριτήρια) είναι απολύτως επιβεβλημένη. Η άρνηση της κυβέρνησης οδηγεί τα νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εξόντωση», καταλήγουν.