Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

0
4

Οι ευρωπαϊκές μετοχές συνέχισαν σήμερα την ανάκαμψή τους καθώς η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech από τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ ώθησε τη Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ τα τελευταία στοιχεία έδειξαν μία ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,3% στις 10:11 (ώρα Ελλάδας) μετά τις μεγάλες πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας που τον ώθησαν 3% χαμηλότερα από τα υψηλά του επίπεδα.

Οι μετοχές των ταξιδιωτικών, τεχνολογικών και μεταλλευτικών εταιρειών κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, από 0,9% έως 1,2%.

O δείκτης Nasdaq έκλεισε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο μετά την πλήρη έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της Marks and Spencer σημείωνε κέρδη 3,1%, τα υψηλότερα από τις μετοχές του Stoxx 600, μετά την ανοδική αναθεώρηση των τιμών-στόχων της από την Berenberg και την Credit Suisse.

Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση, ελαφρά υψηλότερα από το 1,5% της πρώτης εκτίμησης, χάρη στη συμβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης και της κρατικής δαπάνης.