Απώλειες στη Wall μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας

0
3

Υποχωρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη στον απόηχο των αδύναμων στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τα οποία έρχονται λίγο πριν την κρίσιμη μηνιαία έκθεση για την απασχόληση η οποία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ADP έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 330.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 653.000 θέσεις. Αυτή ήταν η μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 680.000 από την αρχική μέτρηση των 692.000 θέσεων.

Η έκθεση της ADP έρχεται λίγο πριν την έκθεση του υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή για την απασχόληση συνολικά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η έκθεση αναμένεται να δείξει 845.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 5,7% από 5,9%.

Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για την πρόοδο που σημειώνει η αγορά εργασίας προς τον στόχο της Federal Reserve για μέγιστη απασχόληση, παράλληλα με τον πληθωρισμό στο 2%, που θα μπορούσε να οδηγήσει την τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί για την τόνωση της ανάπτυξης.

Εάν η έκθεση του υπουργείο Εργασίας δεν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες την Παρασκευή, η αγορά ενδεχομένως να υιοθετήσει την άποψη ότι η Fed θα διατηρήσει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 180,04 μονάδες ή -0,50% στις 34.943,94 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 12,75 μονάδες ή -0,29% στις 4.410,25 μονάδες μετά το χθεσινό του ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq προσθέτει 10,46 μονάδες ή 0,07% στις 14.774,86 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόλις τέσσερις κινούνται με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Nike με κέρδη 0,58 δολ. ή σε ποσοστό 0,34% στα 171,81 δολ. και ακολουθούν Salesforce.com στα 241,92 δολ. με κέρδη 0,33% και Apple στα 147,60 δολ. με άνοδο 0,16%.
 
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Amgen (-2,43%), Chevron (-1,95%) και Wallgreens Boots Alliance (-1,90%).

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19 λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις ζητούν πλέον από τους εργαζόμενους τους απόδειξη ότι έχουν εμβολιστεί, ενώ αρκετές περιοχές της χώρας επαναφέρουν την οδηγία για τη χρήση της μάσκας.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ αναθεώρησε ανοδικά και τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης.

Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard επίσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και η New York Times Co.

Ζημιές που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε από την πλευρά της η Royal Caribbean Group, ενώ και τα έσοδα της εταιρείας κρουαζιέρας έχασαν τις προβλέψεις της αγοράς.