Ελλάκτωρ: Στο 28,62% αύξησαν τη συμμετοχή τους οι Μπάκος – Καϋμενάκης

Οι επιχειρηματίες Μπάκος – Καϋμενάκης όχι μόνο διατήρησαν τη θέση τους στην Ελλάκτωρ αλλά την  ενίσχυσαν περαιτέρω φτάνοντας πλέον μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου να ελέγχουν ποσοστό 28,62%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιχειρηματίες αγόρασαν το 75% των δικαιωμάτων που βγήκαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο, ήτοι περίπου 11 εκατ. Δικαιώματα ενώ κατέβαλαν το ποσό των δέκα εκατ. ευρώ επιπλέον για να αγοράσουν από τα αδιάθετα 10 εκατομμύρια μετοχές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα δικαιώματα που είχε στην κατοχή της η εταιρεία Greenhill τα αγόρασε η εταιρεία Kiloman η οποία ελέγχεται απευθείας από τους επιχειρηματίες Μπάκο – Καϋμενάκη. 

Στο πλαίσιο της εξάσκησης των δικαιωμάτων σήμερα πιστώθηκε στην Alpha Bank το ποσό των 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 9,25 εκατ. ευρώ για αδιάθετα που εφόσον αποκτηθούν -σ.σ τη σχετική απόφαση παίρνει το Δ.Σ της Ελλάκτωρ- το ποσοστό των Μπάκου – Καϋμενάκη θα αυξηθεί πάνω από το 28,62%. 

Η ισχυρή παρουσία των δύο επιχειρηματιών που μέχρι σήμερα δεν είχαν αποκαλύψει τις προθέσεις τους, έθεσαν σε κίνηση την ολλανδική Reggeborgh η οποία φέρεται να είναι ο βασικός αγοραστής μετοχών της Ελλάκτωρ χθες στο ταμπλό προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της και να μη βρεθεί και πάλι με μικρότερη μετοχική θέση στην Ελλάκτωρ συγκριτικά με τους Μπάκο – Καϋμενάκη.