Κίνα: Νέα ένεση ρευστότητας 7,72 δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα

0
2

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε τις βραχυπρόθεσμες «ενέσεις» κεφαλαίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες της αγοράς για τη σύσφιξη της ρευστότητας.

Τα βασικά διατραπεζικά επιτόκια υποχώρησαν αφού διαμορφώθηκαν σε πολύμηνα υψηλά στις αρχές της εβδομάδας, εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών για την επιτάχυνση της προσφοράς ομολόγων της τοπικής κυβέρνησης και της υψηλότερης ζήτησης μετρητών.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει 50 δισ. γουάν (7,72 δισ. δολάρια) μέσω αντίστροφων repos μιας εβδομάδας στο τραπεζικό σύστημα, ενώ έχει προχωρήσει σε ενέσεις ρευστότητας 10 δισ. γουάν κάθε ημέρα στη διάρκεια του μήνα.

Η τράπεζα στο site της επισημαίνει ότι η κίνηση αφορούσε στο να «διατηρήσει συνθήκες σταθερής ρευστότητας στο τέλος του μήνα».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που «ανέβηκε» στην site της κεντρικής τράπεζας χθες, η τράπεζα αναφέρει ότι θα δημοπρατούσε επιπλέον 70 δισ. γουάν με τη μορφή καταθέσεων ενός μήνα.

Traders επισημαίνουν πως, αν και ο όγκος δεν ήταν μεγάλος, η επίσημη πρόθεση ήταν αρκετά ξεκάθαρη για τη στήριξη της γενικής ρευστότητας και την τόνωση του κλίματος της αγοράς.