Ομόλογα: Συνεχίζεται η πτώση των αποδόσεων

0
3

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων εν μέσω της γενικότερης τάσης αποκλιμάκωσης που υπάρχει στην Ευρωζώνη.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατέγραψε νέο ιστορικά χαμηλό, υποχωρώντας στο 0,55% από 0,56% χθες.

Η απόδοση των 5ετών ομολόγων κινήθηκε ακόμη περισσότερο σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας στο -0,23% από -0,20%.

Σε χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των γερμανικών και ιταλικών ομολόγων

Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων υποχώρησε μία μονάδα βάσης στο 0,556% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε, επίσης, ελαφρά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, στο -0,489%, καθώς οι επενδυτές είναι βέβαιοι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει τις αποδόσεις χαμηλά για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου – η οποία πέρασε σε αρνητικό έδαφος από προχθές καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, εγείροντας νέες ανησυχίες για την ένταση της ανάκαμψης – κινείτο στο -0,02%.

Η έρευνα για την πορεία των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο έδειξε μία ελαφρά επιδεινωμένη εικόνα σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά συνολικά μία σημαντική ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Με πληροφορίες από Reuters