Πετρέλαιο: Σε χαμηλό τριμήνου υποχωρούν οι τιμές

0
3

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, η οποία καταγράφει απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, που φέρνει πιο κοντά το περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά και τους φόβους για την εξέλιξη της ζήτησης ασκούν πιέσεις στις τιμές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού West Texas Intermediate, υποχώρησαν κατά 2,38 δολ. ή 3,6%, στα 63,08 δολάρια ανά βαρέλι.

Από την αρχή της εβδομάδας έχει χάσει περισσότερο από 8%, οδεύοντας προς δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ζημιών. Η τιμή του Brent υποχώρησε 3,2% στα 66,02 δολάρια το βαρέλι.

Στον αντίποδα η τιμή του δολαρίου ανέκαμψε, ασκώντας επιπλέον πιέσεις το πετρέλαιο αφού καθιστά το προϊόν πιο ακριβό για ξένους αγοραστές.

«Οι ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης της παραλλαγής Delta συνεχίζουν να αποκλείουν τυχόν υψηλότερες τιμές», έγραψαν αναλυτές της Commerzbank σε πρόσφατο σημείωμά τους προς τους πελάτες.