Πλαστικά Θράκης: Ολοκληρώθηκε η πώληση βιομηχανικού ακινήτου της θυγατρικής Τhrace Linq στις ΗΠΑ

0
3

Ολοκληρώθηκε η πώληση του ιδιόκτητου βιομηχανικού ακινήτου της Thrace Linq Inc., θυγατρικής της Πλαστικά Θράκης, το οποίο βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α., κατόπιν της οριστικής παύσης της παραγωγικής λειτουργίας της εταιρείας, μετά από την είσπραξη  του  συνόλου του υπολειπόμενου μέρους του τιμήματος ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και τη συνακόλουθη κατάργηση των όποιων αιρέσεων συνδέονταν με την εξόφληση, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα της ως άνω πώλησης ανήλθε σε 14,5 εκατ. δολ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου, ο Όμιλος αναμένεται να καταγράψει έκτακτα κέρδη για τη χρήση 2021, ύψους 7,78 εκατ. δολ., δηλαδή περί τα 6,6 εκατ. ευρώ.

Η οριστική πώληση του ακινήτου της 100% θυγατρικής εταιρείας Thrace Linq Inc. ολοκληρώνει με τον πλέον επωφελή για τον Όμιλο τρόπο το πλάνο ενεργειών, αναφορικά με την παύση της παραγωγικής λειτουργίας της συγκεκριμένης θυγατρικής.

Παράλληλα, ο Όμιλος εξακολουθεί την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της αγοράς των γεωυφασμάτων στην Αμερική από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ευρώπη και από την Lumite Inc., κοινοπραξία του Ομίλου στις Η.Π.Α., ενδυναμώνοντας σταδιακά τη θέση του και στη συγκεκριμένη αγορά, αναφέρεται στην εταιρική ανακοίνωση.