Alpha Bank: Εγκαινιάζει το Google Pay για ανέπαφες πληρωμές με κάρτες Visa και Mastercard

0
3

Τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω Google Pay TM για όλες τις κάρτες Visa και Mastercard έκδοσής της παρέχει από σήμερα η Alpha Bank, συνεχίζοντας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, την ηγετική πορεία της στη διάθεση ψηφιακών πορτοφολιών (wallets) και στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στον τομέα των πληρωμών.

To πρωτοποριακό ψηφιακό πορτοφόλι της Google δίνει τη δυνατότητα γρήγορων, εύκολων και ασφαλών συναλλαγών με χρήση κινητού ή smartwatch, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, αποτελώντας έναν από τους πιο εξελιγμένους τρόπους πληρωμής παγκοσμίως, για εκατομμύρια κατόχους συσκευών Android και Wear OS.

Μέσω του Google Pay, οι πελάτες της Alpha Bank, κάτοχοι καρτών Visa και Mastercard, μπορούν να πραγματοποιούν πολύ εύκολα τις αγορές τους σε όλα τα φυσικά καταστήματα με ανέπαφα POS, ενώ για τις online πληρωμές τους αρκεί ένα κλικ στο εικονίδιο «Πληρωμή με Google Pay», χωρίς να χρειάζεται η πληκτρολόγηση των στοιχείων της κάρτας τους.

Όπως και τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει ήδη η Alpha Bank στους Πελάτες της (Apple Pay, myAlpha wallet, Garmin Pay), το Google Pay στηρίζεται στην ασφαλή τεχνολογία του "tokenization" που προστατεύει από την εμφάνιση του αριθμού της κάρτας πληρωμής, καθώς στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός κρυπτογραφημένος αριθμός (token), ο οποίος χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Όπως επισημαίνεται, το Google Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση, παρέχει ταχύτητα και ασφάλεια στις καθημερινές συναλλαγές, ενώ οι χρήστες συνεχίζουν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τα προνόμια που προσφέρουν οι κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank.

Οι κάτοχοι χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων Visa ή Mastercard καρτών (Ιδιωτών και Επιχειρήσεων) της Alpha Bank μπορούν από σήμερα να προσθέτουν τις κάρτες τους στο Google Pay, μέσω του Google Pay app, ενώ σύντομα, η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται και μέσω του myAlpha Mobile.