Εισαγγελική παρέμβαση για το Colpo Grosso στη ΔΕΗ

0
4

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά μετά το μπαράζ των καταγγελιών για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις γύρω από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Τα δημοσιεύματα που αφήνουν μεταξύ άλλων σαφείς αιχμές για «εσωτερική πληροφόρηση» με σκοπό την κερδοσκοπία, προκάλεσαν την  παρέμβαση  του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη που έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έρευνα θα διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων όπως χειραγώγηση και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει, στο πλαίσιο της έρευνας και την αναφορά που κατέθεσαν για το θέμα,  στις αρχές της εβδομάδας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έξι δικηγόροι.

Στην αναφορά τους, οι δικηγόροι ζητούν να προχωρήσει η Δικαιοσύνη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για όσα έγιναν στο περιθώριο της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. 

Κάνουν λόγο μάλιστα για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων μεταξύ των οποίων, χειραγώγηση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο,  απιστία αλλά και  παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπήρξε   «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο», δημιουργώντας εύλογες  «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Σφοδρές όμως αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν «ύποπτα» παιχνίδια με στόχο την κερδοφορία κάποιων προνομιούχων επενδυτών.

Διαβάστε ακόμη: