ΜέΡΑ25: Καμία σχέση δεν έχουν τα μέτρα της κυβέρνησης με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας

«Kαμία σχέση δεν έχουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών, με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας στην οποία υποτίθεται κιόλας πως ξαφνικά δίνουν και έμφαση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Η πραγματικότητα, είναι πως η «Μητσοτάκης Α.Ε.» μοιράζει δίκαια μεταξύ ημετέρων τα λάφυρα από την φτωχοποίηση των πολλών μέσω της καταστροφής πλούτου και εισοδημάτων τους». Το ΜέΡΑ25 σχολιάζει δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «η Κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και τον μοιράζει δίκαια για να έρθει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του ο κ. Σταϊκούρας, να εξειδικεύσει αυτή την δήθεν δίκαιη μοιρασιά του πλούτου που ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης πως μάλιστα η ίδια η κυβέρνηση τον δημιουργεί!»

Κατ' αρχήν, τονίζει το ΜέΡΑ25, « φαίνεται πως, πάνω στην αγωνία του, ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε ότι οι κυβερνήσεις δεν παράγουν πλούτο, πλούτο παράγουν οι εργαζόμενοι, αλλά αυτό είναι κάτι που διαφεύγει από τους άριστους υπηρέτες της ολιγαρχίας».

Το ΜέΡΑ25 επικρίνει την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση κλέβει το μέλλον από τους νέους και τις νέες, τους πετάει ταπεινωτικά μερικά ψηφιακά ψίχουλα γιατί έτσι φαίνεται πως είπαν στον κ. Μητσοτάκη οι επικοινωνιολόγοι του ότι θα κερδίσει τη νεολαία. Όμως η νεολαία ήδη δίνει την απάντησή της στους δρόμους, στις πλατείες, στα αμφιθέατρα και ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Υπογραμμίζει επίσης, ότι «όσο και να καλλωπίσουν τους αριθμούς, ή όσο κι αν μοιράσουν καθρεφτάκια περνώντας τους πολίτες για ιθαγενείς, η νεολαία αλλά και οι μεγαλύτεροι βλέπουν ότι στόχος των μνημονιακών κυβερνώντων από το 2010 μέχρι σήμερα είναι ένας: η βύθιση τους όλο και περισσότερο στο χρέος και στην εξάρτηση, το βάθεμα δηλαδή της χρεοδουλοπαροικίας.

Μάταιος κόπος λοιπόν, για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σταϊκούρα, αναφέρει το ΜέΡΑ25 και υποστηρίζει ότι «η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά τα σχέδια που απεργάζονται, δεν πείθεται, δεν εξαπατάται και δεν εξαγοράζεται, γιατί πλέον καταλαβαίνει πως η μόνη πραγματική απάντηση και ρεαλιστική διέξοδος από την αέναη φτωχοποίηση, είναι η ρήξη με τις πολιτικές της τρόικας και της παρασιτικής ολιγαρχίας που ο κ. Μητσοτάκη, όπως και ο προκάτοχος του ο κ. Τσίπρας πιστά υλοποιούν».