Πιέσεις στο ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street

Πτωτικά άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη, μετά το χθεσινό ανοδικό διάλειμμα, παρά τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας, καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες ότι η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα "φρενάρει” την ανάκαμψη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρότι ξεκίνησε ανοδικά χάρη σε μια πρόσκαιρη ώθηση από τα θετικά μάκρο, πολύ γρήγορα έχασε τον ρυθμό του και γύρισε σε αρνητικό έδαφος ακολουθώντας τους άλλους δύο βασικούς δείκτες, υποχωρώντας κατά 111,73 μονάδες ή 0,32% στις 34.702,66 μονάδες.

Ο ευρύτερες S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,46% στις 4.460,44 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 15.080,20 μονάδες.

Η ραγδαία εξάπλωση του υπερμεταδοτικού στελέχους Δέλτα στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες φαίνεται ότι υπονομεύει την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης γεγονός που έχει αναζωπυρώσει τους φόβους των επενδυτών ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα καθυστερήσει κι άλλο.

Η αγορά βρίσκει κάποιες στηρίξεις στην απρόσμενη αύξηση που εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο αλλά και στην καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.