Ρωσία: Τα αποθέματα φυσικού αερίου επαρκούν για 110 χρόνια

0
1

Τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Ρωσία είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο και επαρκούν για 100 και πλέον χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Πρόσθεσε επίσης ότι μερικά κοιτάσματα τα οποία η Gazrpom αξιοποιεί στην Γιαμάλ θα αποδίδουν έως το 2132. Ο Μίλερ δήλωσε ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας-2», επιτρέπει στην πραγματικότητα να εξάγεται φυσικό αέριο από τη Δυτική Σιβηρία, τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας», που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019 έφθασαν τα 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο Μίλερ προσέθεσε ότι η συμφωνία με την Κίνα είναι μοναδική, είναι μεγαλύτερη συμφωνία στον κόσμο. «Η Κίνα υπογράφοντας την συμφωνία αυτή, πέρασε μέσα σε μια στιγμή στη σειρά των μεγάλων καταναλωτών. Η συνεργασία Ρωσίας και Κίνας, είναι η συνεργασία του μεγαλύτερου παραγωγού και του μεγαλύτερου εισαγωγέα φυσικού αερίου στον κόσμο» υπογράμμισε ο Μίλερ.