«Βολές» συνταξιούχων κατά πρωθυπουργού που τους ξέχασε στη ΔΕΘ

0
2

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, φρόντισε να ξεχάσει τους συνταξιούχους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

«Καμία παροχή, καμία στήριξη, ούτε καν τα αυτονόητα. Μάλλον το αντίθετο: Ο κ. Μητσοτάκης «πανηγύρισε» που έκοψε από τους συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα (900 εκατομμύρια το έτος), προωθώντας τις σαρωτικές αλλαγές στην Επικουρική Ασφάλιση», προσθέτει το ΕΝΔΙΣΥ.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΝΔΙΣΥ «βάλλει» κατά της νέας μεταρρύθμισης των επικουρικών συντάξεων αναφερόμενο τόσο στους νέους εργαζόμενους όσο και στους σημερινούς συνταξιούχους σημειώνοντας τα εξής:

«Απευθυνόμενος στους νέους, τους είπε ότι αυτή η «μεταρρύθμιση» θα τους αποφέρει μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις. Δεν τους είπε όμως ότι θα τζογάρουν τις εισφορές τους με άμεσο αποτέλεσμα, οι συντάξεις τους να είναι χαμηλότερες από τις σημερινές. Το τίμημα της δήθεν μεταρρύθμισης θα το πληρώσουν σήμερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους και αύριο οι πατεράδες και οι μανάδες τους, οι οποίοι θα πάρουν αισθητά χαμηλότερες επικουρικές συντάξεις…

Τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων θα περίμεναν να δουν τον πρωθυπουργό να αναφέρεται και σε εκείνους. Βλέπετε αρκετοί εξ αυτών, στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές, πιστεύοντας τις δεσμεύσεις του, περί καταβολής του συνόλου των αναδρομικών. Δυστυχώς, διαπίστωσαν ότι πέρσι, έλαβαν αναδρομικά «κουτσουρεμένα» και υπερβολικά φορολογημένα στη συνέχεια.

Τα δε 2/3 των συνταξιούχων δεν πήραν ούτε ένα ευρώ! Επίσης κατήργησε και την ετήσια 13η σύνταξη που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε ψηφίσει και ο ίδιος ως αντιπολίτευση, δηλαδή τα χρήματα που προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε ψίχουλα και προεκλογικό επίδομα και μάλιστα μας καλούσε να μην τα πάρουμε. Το ποσό αυτό είναι 1,1 δισ. ευρώ και θα δινόταν κάθε Μάιο».