Απώλειες για τον Nasdaq στη Wall Street

0
3

Μεικτή εικόνα με μικρές μεταβολές παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο τέλος της εβδομάδας, με τον κλάδο της τεχνολογίας να δέχεται πιέσεις μετά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου που ανακοίνωσαν οι Snap και Intel, αν και ο S&P 500 παραμένει κοντά στο ιστορικό υψηλό του.

Ειδικότερα, ο S&P 500 ενισχύθηκε την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 2 Σεπτεμβρίου, με ώθηση από το μπαράζ ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες, υποσκελίζοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, τις επιπτώσεις της πανδημίας και την κινεζική οικονομία.

Και μπορεί ο S&P 500 να "βλέπει" ακόμα μια ανοδική επίδοση στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και ο Nasdaq φαίνεται να μην ακολουθούν τον ίδιο ρυθμό, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Snap και τα κατώτερα του αναμενομένου έσοδα της Intel.

Πτωτικά κινούνται και άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου: το Facebook χάνει πάνω από 5%, το Twitter περίπου 4% και η Alphabet (μητρική της Google) υποχωρεί κατά 3%.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 100 μονάδες στις 35.700, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται με οριακές διακυμάνσεις πέριξ των 4.550 μονάδων, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,6% στις 15.120 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow, οι 19 κινούνται με θετικό πρόσημο και οι 11 με αρνητικό. Των κερδών ηγείται η American Express και ακολουθούν οι Goldman Sachs (+1,83%) και Walmart (+1,49%). Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Intel και ακολουθεί η Honeywell International (-1,4%)