Bloomberg: Νέο ρεκόρ για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στα 100 ευρώ

0
4

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου σκαρφάλωσαν νωρίτερα σε νέο ρεκόρ στα 100 ευρώ καθώς βαθαίνει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα futures του φυσικού αερίου στην Ολλανδία βρέθηκαν να κερδίζουν πάνω από 2% στον απόηχο της είδησης ότι η Κίνα διέταξε κρατικές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν αποθέματα για τον επερχόμενο χειμώνα.

Την ίδια στιγμή, οι ροές από τη Ρωσία στον γερμανικό σταθμό του Mallnow έχουν επίσης υποχωρήσει.

Οι τιμές ενέργειες αυξάνονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία, σημειώνει το Bloomberg.

Η Ευρώπη αγωνίζεται να διασφαλίσει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου και άνθρακα ενόψει του χειμώνα, με τα αποθέματα και στα δύο να έχουν μειωθεί σημαντικά.

«Πλέον, το φυσικό αέριο μπορεί να αυξηθεί όσο χρειάζεται για να πλήξει τη ζήτηση», σχολίασε ο Andreas Gandolfo, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας ενέργειας στο BloombergNEF. «Η ζήτηση οδηγεί πλέον τις τιμές του φυσικού αερίου».

Τα futures του ολλανδικού φυσικού αερίου σκαρφάλωσαν στα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για να υποχωρήσουν στη συνέχεια κατά 0,8% στο Άμστερνταμ.