Μεικτή εικόνα στη Wall Street

0
2

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα τελευταία στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες και τον πληθωρισμό και την αμερικανική αγορά να μπαίνει στον Οκτώβριο με το "δεξί" μετά τις βαριές απώλειες που σημείωσε τον Σεπτέμβριο, με τον Dow να χάνει 4,3% και τον ευρύτερο S&P 500 να υποχωρεί 4.8% τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί επτά μηνών.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε συνολικές απώλειες 5,3%, στο χειρότερο Σεπτέμβριο των τελευταίων δέκα ετών.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει περίπου 100 μονάδες πέριξ των 33.930, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται με μικρές διακυμάνσεις στα επίπεδα των 4.300 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,54% λίγο πάνω από τις 14.350 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη, 19 κινούνται με θετικό πρόσημα και 11 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται οι Merck (8,41%), Walt Disney (2,27%) και International Business Machines (1,78%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι UnitedHealth Group (-1,26%) και Walgreens Boots (-1%)

Το "αλμα" της Merck έρχεται μετά την ανακοίνωση του φαρκευτικού κολοσσού ότι το αντιικό χάπι κατά της covid-19, molnupiravir, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50%, σύμφωνα με τα πρώιμα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τελευταίας φάσης. Tα ευρήματα παρέχουν αισιόδοξα μηνύματα ότι η ιατρική κοινότητα θα αποκτήσει ένα νέο όπλο στη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός και ο εταίρος του, Ridgeback Biotherapeutics, σκοπεύουν να ζητήσουν έκτακτη έγκριση για χρήση του σκευάσματος από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να υποβάλλουν αιτήσεις και στις ρυθμιστικές αρχές άλλων χωρών.