ΜέΡΑ25: Λέει όχι στο ν/σ για τις λαϊκές αγορές και στηρίζει τους παραγωγούς και τους πωλητές

Την απόλυτη στήριξή του στους παραγωγούς και στους πωλητές των λαϊκών αγορών εκφράζει το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του. Κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ότι «ξαναφέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις λαϊκές που είχαν απορρίψει εντελώς όλοι οι φορείς του κλάδου. Ένα νομοσχέδιο που το μόνο το οποίο κάνει είναι να δυσκολεύει τη ζωή παραγωγών και εμπόρων, οδηγώντας τους στο κλείσιμο, προς όφελος των μεσαζόντων και των σουπερμάρκετ».

Το ΜέΡΑ25 παραθέτει, προς ενίσχυση των θέσεών του, «μερικές μόνο χαρακτηριστικές διατάξεις που δείχνουν αυτήν την πρόθεση του υπουργού:

– Δρακόντεια πρόστιμα και απώλεια άδειας για δύο χαμένες αποδείξεις. Τη στιγμή που η Ν.Δ. ΔΕΝ στηρίζει την έρευνα για τη φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων από τις πολυεθνικές με τα Panama papers, είναι αμείλικτη με όποιον άνθρωπο του μεροκάματου ξεχάσει να κόψει απόδειξη για ένα ματσάκι μαϊντανό.

– Απώλεια της άδειας, αν δεν πουληθεί το 50% της δηλωθείσης παραγωγής.

– Απώλεια άδειας, αν δεν έχει ένας παραγωγός φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Εν μέσω μιας δεκαετούς κρίσης, με τα χρέη να πνίγουν όλους τους μικρομεσαίους, η κυβέρνηση τους κόβει τη δυνατότητα να ανακάμψουν, ακόμα και να επιβιώσουν!».

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «όλο το νομοσχέδιο κινείται σε αυτήν την τιμωρητική λογική, που μόνο δυσκολεύει τους ανθρώπους της λαϊκής». Προσθέτει ότι «αυτό που είναι δικαίωμα των παραγωγών, η συμμετοχή τους στη λαϊκή, μετατρέπεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε προνόμιο που απονέμεται μάλιστα προσωπικά από τον υπουργό. Αυτό φαίνεται από τις υπερεξουσίες που παραχωρεί στον υπουργό το ν/σ, με τα είδη πώλησης, τις θέσεις των πάγκων και πολλά ακόμα ζητήματα να καθορίζονται με υπουργική απόφαση».

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι «οι παραγωγοί και οι πωλητές της λαϊκής, ενωμένοι, μπορούν να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο σε κάθε γειτονιά. Τον κόσμο που στηρίζει την εγχώρια παραγωγή και τους ανθρώπους της». Και διαβεβαιώνει ότι το κόμμα «ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό τους». Τέλος, δηλώνει το «παρών» τη Δευτέρα 25/10/21, στις 13.00, στο Σύνταγμα.