Μίνι ράλι στη Wall Street

0
2

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, αφού σημειώνουν άνοδο για τρίτη σερί συνεδρίαση, με το επενδυτικό κλίμα να τονώνουν οι ενδείξεις πως για τους επόμενους -τουλάχιστον- δύο μήνες βρέθηκε λύση στην Ουάσιγκτον όσον αφορά το ζήτημα του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ αλλά και τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στο μεταξύ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται σήμερα κατά 1,6 μονάδες βάσης στο 1,538%, ενώ το αμερικανικό δολάριο σημειώνει οριακή άνοδο (+0,03), σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar.

 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κάνει μίνι ράλι άνω των 400 μονάδων στις 34.820, ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 1,15% στις 4.410 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,28% στις 14.690 μονάδες.

Και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow κινούνται με θετικό πρόσημο. Των κερδών ηγούνται οι Dow Inc (+2,87%), Nike (+2,08%) και Home Depot (+2%).

H Levi Strauss σημείωσαν άνοδο 0,7% αφού η εταιρεία τζιν ξεπέρασε αργά την Τετάρτη τις εκτιμήσεις της Wall Street για το τρίμηνο και αύξησε τις προοπτικές της για το έτος.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι πουλάει την MoPub, ένα δίκτυο διαφημίσεων για κινητά, έναντι 1,05 δισ. δολαρίων σε μετρητά στην εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ AppLovin Corp. Η μετοχή του Twitter σημειώνει άνοδο 4,7%, ενώ η AppLovin καταγράφει άλμα σχεδόν 12%.

Επίσης, η Rocket Lab USA ενισχύεται κατά 8,9% μετά την ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι η NASA υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία για την επίδειξη του προηγμένου σύνθετου συστήματος ηλιακών ιστίων της αμερικανικής υπηρεσίας, ή ACS3.