Θεσσαλία: Επιβλήθηκαν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ κατά τους ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα

0
1

Πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου που πραγματοποίησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων και σε προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μάλιστα για τους ελέγχους στα Τρίκαλα υπήρξε συνεργασία και με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Τρικκαίων.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α. Επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ. Όπως σημειώνεται από στελέχη του υπουργείου, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.