Το ΜέΡΑ25 απαιτεί την άμεση κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας

0
4

Την άμεση κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και την κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ με ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και επανεθνικοποίηση του συνόλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 .

Το ρεύμα για το ΜέΡΑ25 είναι αδιαπραγμάτευτα ένα δημόσιο αγαθό, προστίθεται στην ανακοίνωση, και υπό αυτό το πρίσμα «οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος δεν έρχονται ως φυσικό φαινόμενο, όπως περιφερόμενοι υπουργοί της κυβέρνησης προσπαθούν να ισχυριστούν στα πάντα φιλόξενα για αυτούς Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, αλλά αποτέλεσμα μιας ακραία ταξικής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2010 μέχρι και σήμερα, με νομοθετήματα τα οποία έρχονται έτοιμα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο».

Τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ.), σημειώνει το ΜέΡΑ25, «έχουν κάνει την πολιτική βαθιά ταξική επιλογή να αφήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα βορά στους κερδοσκόπους. Η ηλεκτρική ενέργεια, όμως, αποτελεί βασικό αγαθό, αναγκαίο για την επιβίωση των ανθρώπων.

Για αυτόν τον λόγο το ρεύμα, όπως όλα τα βασικά αγαθά (νερό, υγεία), αποτελούν διακαή πόθο των ολιγαρχών, καθώς η εκμετάλλευσή τους σημαίνει εγγυημένα υπερκέρδη, και ακριβώς γι' αυτό το ρεύμα πρέπει να είναι ένα δημόσιο αγαθό με δυνατότητα πρόσβασης απ' όλες και όλους».