Βρετανία: Φόβοι για μαζική σφαγή έως και 150 χιλιάδων χοίρων λόγων έλλειψης εργαζομένων

0
2

Οι βρετανοί κτηνοτρόφοι προειδοποιούν τώρα ότι μια έλλειψη εκδοροσφαγέων και άλλων εργαζομένων σε σφαγεία μπορεί να υποχρεώσει στη μαζική θανάτωση έως 150.000 χοίρων.

Η Μινέτ Μπάτερς, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών, δήλωσε πως η θανάτωση έως και 150.000 χοίρων «απέχει ενδεχομένως μια εβδομάδα, δέκα ημέρες από σήμερα».

Σύμφωνα με τους Times, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις θεωρήσεις εισόδου για μέγιστο αριθμό 1.000 ξένων εκδοροσφαγέων ώστε να αποφευχθούν ελλείψεις.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Τροφίμων διαβεβαίωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA πως η κυβέρνηση «συνεχίζει να εργάζεται σε στενη συνεργασία» με τη βιομηχανία της χοιροτροφίας «για να διερευνήσει τις επιλογές που θα επιτρέψουν να δοθεί απάντηση στις σημερινές πιέσεις».

Απαντώτας σε ερώτηση των Times σχετικά με τις βίζες για εκδοροσφαγείς, το υπουργείο Εσωτερικών υπογράμμισε πως «και άλλες χώρες στον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις» και επισήμανε πως προτιμά «οι εργοδότες να επενδύουν μακροπρόθεσμα στο βρετανικό εργατικό δυναμικό αντί να εξαρτώνται από το ξένο εργατικό δυναμικό».