Wall Street: Διευρύνει το ανοδικό σερί – Πάνω από τις 35.000 μονάδες ο Dow

0
1

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall Street με τους κύριους δείκτες να κινούνται ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με ώθηση τόσο από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, όσο και από τα ισχυρά αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο που ανακοινώνουν μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα και εταιρείες του Dow Jones.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση. Η αξία των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,7% τον προηγούμενο μήνα, μετά την ανοδικά αναθεωρημένη άνοδο του Αυγούστου κατά 0,9%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Χωρίς τα αυτοκίνητα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Σεπτέμβριο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για πτώση των πωλήσεων κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο και άνοδο 0,5% χωρίς τα αυτοκίνητα.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων "άλμα" σημείωσαν τα κέρδη της Goldman Sachs το γ' τρίμηνο καθώς οι δραστηριότητες της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Wall Street άντλησαν ώθηση από το κύμα των συμφωνιών στις παγκόσμιες αγορές.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού κολοσσού αυξήθηκαν στα 5,28 δισ. δολ. το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου από 3,23 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Η μετοχή της Goldman Sachs έχει ενισχυθεί κατά 48,3% μέχρι στιγμής για το 2021.

Χθες καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι Walgreens Boots Alliance, UnitedHealth και Bank of America. Σήμερα οι μετοχές τους σημειώνουν άνοδο 0,24%, 0,76% και 1,13% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ προσθέτει 5 μονάδες βάσης στο 1,57%.

Ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει άνω των 250 μονάδων και κινείται αρκετά πάνω από τις 35.000 και πάλι. O ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,53% στις 4.460 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,27% στις14.860.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται οι Goldman Sachs (+1,98), Visa Inc (+1,88) και American Express (+1,73). Tις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Microsoft (-0,44%).

H μετοχή της Alcoa σημειώνει άνοδο της τάξης του 8%, αφού η εταιρεία παραγωγός αλουμινίου ανακοίνωσε αποτελέσματα ισχυρότερα των αναμενόμενων, δήλωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα για πρώτη φορά από το 2016 και ανακοίνωσε την επαναγορά μετοχών ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Η μετοχή της Charles Schwab προσθέτει 2,36%, αφού ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τρίτου τριμήνου καλύτερα του αναμενόμενου, ενώ και η Prologis ενισχύεται για 5η σερί συνδρίαση (+2,14%), αφού η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που επικεντρώνεται στη μίσθωση εγκαταστάσεων logistics ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ενίσχυσε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους.

Στον αντίποδα η Virgin Galactic υποχωρεί κατά 13,30%, αφού καθυστέρησε την επόμενη δοκιμαστική της πτήση και την έναρξη της επιχείρησης διαστημικού τουρισμού.